Любопитно: Не Меси, а Неймар, е помогнал за трансфера на Де Йонг в Барселона


Любопитно: Не Меси, а Неймар, е помогнал за трансфера на Де Йонг в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

2261 0

Барселона осъществи трансферен удар с привличането на Френки Де Йонг, като успя да го измъкне от Аякс пред редица други кандидати. За най-сериозен конкурент се смяташе, че е ПСЖ, но Де Йонг е предпочел да подпише с каталунците.

Ключова роля в това обаче се оказва, че имал не Меси, както се смяташе, а бившата звезда на Барселона - Неймар. Както и по-рано се появи информация бразилецът е изпращал съобщения до шефовете на "Камп Ноу", в които изразил съжалението си, че е отишъл в ПСЖ. Именно това са използвали от испанския тим в преговорите за Де Йонг и са му показали тези съобщения.

В тях Неймар се е оплаквал за ниската конкурентоспособност във френската Лига 1, както и  за грубостта на съперниците. Бразилският национал често става жертва на нарушения и сред най-фаулираните. Времето във Франция също е нещо, от което се е оплакал Неймар пред бившите си шефове. Това е било достатъчно на Де Йонг, за да отхвърли френския шампион като вариант.

А каква е откупната клауза на Де Йонг в Барселона - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички