Опасността от затвор за Кристиано Роналдо вече е реална


Опасността от затвор за Кристиано Роналдо вече е реална
Снимка: Gulliver/GettyImages

2466 0

Кристиано Роналдо отказа категорично да се признае за виновен в делото за укриване на данъци в особено голям размер. Това направи той в официално писмо до първоинстационния съд на Пуело де Аларкон, в което е поискал преразглеждането на цялата документация, тъй като има "несъответствия". Именно тези документи се водят доказателства по делото му.

Отказът му да подпише споразумение с прокуратурата означава, че той отива на съд, който трябва да определи дали той е виновен, или не. Така съществува реална опасност той да попадне в затвора, тъй като може да бъде пратен за срок до 7 години, ако бъде признат за виновен.

Данъчните в Испания обвиняват Роналдо, че е укрил данъци на стойност 14.7 милиона евро - обвинение, през което вече мина Лионел Меси, който подписа споразумение с прокуратурата в Испания. Същите разследвания текат срещу куп футболисти от Ла Лига, включително бивши играчи на Барселона и Реал Мадрид.

Прокуратурата запозна обществеността с резултата от своето разследване още през юни, а португалецът се изправи пред съдия за изслушване на 31 юли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички