Тежко решение за Роналдо - трябва да реши дали да е виновен, или да влезе в затвора


Тежко решение за Роналдо - трябва да реши дали да е виновен, или да влезе в затвора
Снимка: Guliver/GettyImages

3040 0

Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо има 13 дни, за да реши дали да пледира "виновен" в делото, което беше започнато срещу него за укриване на данъци.

Според популярното "Football Leaks", той има две възможности в момента - или да продължи делото, твърдейки че е невинен, или да се обяви за виновен, което ще смекчи присъдата му.

Ако капитанът на Португалия реши да продължи защитата си и да пледира за абсолютна невинност, то той рискува да влезе в затвора за минимум 7 години, ако бъде признат за виновен. Това е сериозен риск, който трябва да бъде внимателно преценен от адвокатите на футболиста.

Според няколко източника, експертното мнение е, че Роналдо няма да бъде обявен за невинен, ако делото продължи. Независимо дали част от обвиненията бъдат снети, то изглежда почти сигурно, че Кристиано ще се озове зад решетките, твърдят още от "Football Leaks".

Единствената алтернатива пред Роналдо изглежда да се признае за виновен, което ще доведе до сериозно финансово наказание за играча, но пък по всяка вероятност ще го отърве от затвор. По-рано тази година Лионел Меси беше осъден на 20 месеца затвор, но в Испания при първо провинение и присъда от 2 години затвор, извършителят не влиза зад решетките.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички