Официално: Сеск Фабрегас сложи край на кариерата си


Официално: Сеск Фабрегас сложи край на кариерата си

5840 0

36-годишната испанска легенда Сеск Фабрегас обяви чрез социалните мрежи, че прекратява кариерата си като футболист. Новината дойде в събота вечер, след като за последно полузащитникът бе част от италианския Комо в рамките на сезон. 

Бившият полузащитник използва съобщението, за да обяви моментално, че ще започне преквалификацията си в треньор, като поеме дубъла и младежкия тим на отбора от Острова.

Най-ценният трофей за испанеца остава световната титла от 2010 г. и двата поредни триумфа на Европейско първенство. На клубно ниво Фабрегас спечели по два пъти Висшата лига, ФА Къп и Суперкупата на Испания, а по един път - Суперкупата на Европа, Световното клубно първенство, Ла Лига, "Къмюнити Шийлд", Купата на Лигата и Купата на Краля. 

Най-много време испанецът прекара в Арсенал, за който записа 303 двубоя, в които се отчете с 57 гола и 95 асистенции. На най-високо ниво той игра до миналата година, когато напусна Монако след 68 двубоя, 4 гола и 9 асистенци.

Съобщението на Фабрегас

"С голяма тъга дойде време да си окача бутонките си.

От първите ми дни в Барса, Арсенал, Барса отново, Челси, Монако и Комо, ще ги ценя всичките. 

От триумфа на Световното първенство, Еврото, до спечелването на всичко в Англия и Испания и почти всички европейски трофеи - това беше пътуване, което никога няма да забравя.

Всички, които са ми помогнали - от моите съотборници, треньори, директори, президенти, собственици, фенове и моят агент до цялото ми семейство, от родителите ми и сестра ми до жена ми и децата ми, ценя вашите съвети, менторство и напътствия. На опонентите ми, които се опитаха да ме спрат, благодаря, че ме направихте по-силен.

Заслужаваше си с всички страхотни спомени и приятели, които създадох по пътя. 

Също така научих 3 езика и станах по-състрадателен и по-мъдър по време на пътуванията си.

Преживях неща, до които никога не съм мислил, че и след милион години ще се доближа дори.

Не всичко е тъга, въпреки че сега ще прекрача бялата линия и ще започна да тренирам отборите на B и Primavera на Комо. Клуб и проект, за който не мога да се вълнувам повече. Този очарователен футболен отбор спечели сърцето ми още от първата минута и дойде при мен в идеалния момент в кариерата ми. Ще го хвана с две ръце.

И така, след 20 невероятни години, изпълнени със саможертва, отдаденост и радост, е време да кажем благодаря и довиждане на красивата игра.

Обичах всяка минута", написа Фабрегас до феновете.

Следете всичко от световния футбол със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички