Официално: Лопетеги вече не е треньор на Реал Мадрид


Официално: Лопетеги вече не е треньор на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

5971 0

Хулен Лопетеги вече официално не е треньор на Реал Мадрид, съобщиха от "белия балет". Мястото му временно ще бъде заето от наставника на дубъла Сантяго Солари.

Тази вечер се проведе среща между ръководителите на тима, след която бе обявено и решението. То е породено от незадоволителните резултати на Реал в последните няколко месеца, както и от унизителната загуба в Ел Класико с 5:1 на "Камп Ноу". 

"След среща днес бордът на директорите на Реал Мадрид взе решение да прекрати договора на Хулен Лопетеги. Това решение е взето с цел да подобри състоянието и динамиката в първия отбор, тъй като всички цели все още са достижими.

Има голямо несъответствие между показаните резултати и това, че в тима има 8 номинирани за "Златната топка", нещо безпрецедентно в историята на клуба и постигнатите резултати. Благодарим от името на клуба на Лопетеги и на неговия вкип и му желаем късмет в професионалния му път. Неговото място временно ще бъде заето от Сантяго Солари, който ще води тренировките от вторник", написаха от Реал. 

За сигурен заместник на Лопетеги се спрягаше Антонио Конте. В последните часове обаче се стигна до изненадващ обрат и според медиите в Испания италианецът няма да поеме европейският шампион. Има няколко основни причини, които са стопирали преговорите и много трудно би се направило компромис. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички