Официално: Жоан Лапорта е новият президент на Барселона


Официално: Жоан Лапорта е новият президент на Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1874 0

Жоан Лапорта официално е новият президент на Барселона! 58-годишният юрист спечели изборите с резултат от 54.28% от гласовете. 29,99% от имащите право на глас покрепиха кандидатурата на Виктор Фонт, а третият кандидат Антони Фрейша получи само 8,58%.

Футболистите на клуба също упражниха правото си на вот. Капитанът на каталунците Лионел Меси обаче отказа да коментира кой е неговият фаворит, но общите снимки със щаба на Лапорта загатват за избора на аржентинеца. Още преди обявяването на резултатите Антони Фрейша поздрави Лапорта, като заяви, че всички трябва да подкрепят президента.

Лапорта получи поздравления и от бившия наставник на Барселона Пеп Гуардиола. Треньорът написа в своя Туитър: "Поздравления, Жоан! Поздравления, президенте! Да живее Барса".

Жоан Лапорта вече е бил президент на Барселона от 2003 до 2010 г. По време на неговия мандат Барселона се утвърди на европейската сцена, като спечели два пъти Шампионската лига, а през сезон 2008/09 отборът спечели всичко възможно, като завоюва шест трофея.

А какво може да задържи Меси в Барселона, четете тук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички