Официално: Барселона обяви най-дълго чакания трансфер! (ВИДЕО)


Официално: Барселона обяви най-дълго чакания трансфер! (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

7546 0

Най-изстраданият и дълго чакан трансфер може би в историята на Барселона най-накрая е факт. След като преди година каталунците пропуснаха възможността да привлекат Антоан Гризман, френският ас най-накрая е футболист на испанския хегемон след поредната дългоразиграна драма между клуба, играча и Атлетико (Мадрид).

На официалната си страница в Twitter каталунците зарадваха феновете си със съобщение: "Чакахте за това", и кратко видео, на което се вижда Антоан Гризман с фланелката на Барселона.

Сагата се разигра доста дълго време, включително през това лято. Договорката между Барселона и френския нападател датира още от март месец - факт, който вбеси ръководството на Атлетико Мадрид. Междувременно каталунците се опитаха да намалят драстично трансферната сума за национала, след като той сам вече обяви, че напуска столичния клуб след края на сезона.

Номерът на Хосеп Мария Бартомеу не мина, като каталунците се наложи да платят накуп пълната откупуваща клауза за Гризман - 120 милиона евро. Каталунците се опитаха да договорят разсрочено плащане, но сумата автоматично се вдига на 146 милиона евро, ако сумата бъде внесена на две вноски. В крайна сметка, днес в официте на испанската федерация адвокатът на Гризман е внесъл чек със сумата от 120 милиона евро.

За каталунците това е второ сериозно попълнение за новия сезон, след като Франки де Йонг беше спазарен срещу 70 милиона евро. Придобивката на Гризман пък беше ускорена, след като от Атлетико решиха да глобяват футболиста за всеки изпуснат ден от подготовката на тима.

След закупуването на френския ас, ръководството на Барселона може да се насочи към последната си голяма цел за лятото - трансферът на Неймар от ПСЖ.

Очаквайте още подробности!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички