Скандал между Атлетико и Барселона, мадридчани бесни заради Гризман


Скандал между Атлетико и Барселона, мадридчани бесни заради Гризман
Снимка: Getty Images/Guliver

4865 0

Скандал избухна между Барселона и Атлетико (Мадрид) заради френския нападател Антоан Гризман, съобщи АФП. Атлетико обвини Барселона и собствения си играч в "липса на уважение" заради разкритите подробности около преговорите по трансфера на Гризман от Мадрид в Барселона.

Столичният гранд твърди, че среща за продажбата на Гризман наистина е имало, както казаха от Барселона. Но на нея каталунския клуб поискал да не плати веднага намалената от 200 на 120 милиона евро освобождаваща клауза за играча, а да отложи превода на парите в бъдеще. Атлетико отказали.

От "Ванда Метрополитано" обвиниха Гризман, че в навечерието на решаващия мач срещу Ювентус в Шампионска лига, той ги известил, че се е разбрал с Барселона да играе за тях. Атлетико загуби мача с 3:0 и сензационно отпадна, след като беше спечелил първата среща с 2:0.

"Барселона и играчът показват липса на уважение към Атлетико и неговите фенове, написаха в обръщение от ръководството на клуба. - Атлетико осъжда най-строго поведението и на двете страни, особено Барселона, които подтикнаха играча да наруши договорните си взаимоотношения с нас в момент, в който клуба не само се бореше с Ювентус в Шампионска лига, но спореше със самата Барселона за титлата на Испания.", пише още в обръщението на Атлетико.

Гризман обяви още през май, че ще напусне Атлетико Мадрид, но каза, че не може да обяви новия си отбор, докато клаузата за освобождаването му не спадне от 200 до 120 милиона на 1 юли. Французинът беше купен от Атлетико Мадрид от отбора на Реал Сосиедад през 2014 г. Той вкара 133 гола в 257 мача за Атлетико Мадрид. А каква заплата си договори нападателят на "Камп ноу" вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички