Усман Дембеле окончателно отпадна от сметките на Барселона за "Ел Класико"


Усман Дембеле окончателно отпадна от сметките на Барселона за "Ел Класико"
Снимка: Getty Images

1420 0

Барселона със сигурност няма да може да разчита на Усман Дембеле в "Ел Класико" на 19 март. Имаше съмнения дали Дембеле няма да успее да се възстанови, но в крайна сметка Шави и играчът са предпочели да бъдат предпазливи, твърди Sport.

Дембеле се завръща в игра в началото на април

Двуседмичната международна пауза след дербито с Реал Мадрид е идеалният момент за Дембеле да влезе в ритъм без да се прибързва.  Случвало се е и в миналото завръщането на терена му да е прибързано. Каталунците не смятат, че срещата с мадридчани в Ла Лига е толкова важна, за да се рискува с неговото здраве. Друг би бил случаят, ако двубоят бе реваншът на полуфиналите за Купата на Краля. Този двубой е насрочен за 5-и април.

Дембеле също така няма бъде в състава на Франция. Националният селекционер Дидие Дешан вече знае, че няма да може да разчита на него.  Ако нищо не се обърка, мачът Елче – Барса на „Мартинес Валеро“ на 1 април ще бъде датата за завръщане на французина.

Шави е наясно, че предстоят още два месеца, които са ключови в надпреварите. И още две възможни титли с оглед на този жадуван требъл (Суперкупа-Купа-Лига), което в момента е основната цел на първия пълен сезон на Шави начело на първия отбор. Междувременно в Испания вече очакват с огромно нетърпение предстоящото "Ел Класико", като билетите бяха изкупени за 10 минути.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички