Най-дългото изгнание в историята на Реал Мадрид


Най-дългото изгнание в историята на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1847 0

Една година, 6 месеца и 11 дни по-късно - Реал Мадрид се завръща за мач в своя дом - "Сантяго Бернабеу". На 12 септември 2021 година (неделя) "кралския клуб" ще играе на този стадион, а съперникът ще е Селта.

Това ще е първа поява в двубой за "белия балет" там от 1 март 2020 година, когато спечелиха срещу Барселона. Никога в богатата си история не е имало случай, в който Реал да е далеч от своя дом за толкова дълго време.

Историята познава един подобен случай през 40-те години на миналия век, когато това е факт за почти 14 месеца (тогава Реал играе на стадиона на градския съперник Атлетико (Мадрид). В онзи случай Реал провежда 21 свой мача там и печели Купата на Краля, но завършва чак на 7-о място в Ла Лига. Алфредо ди Стефано все още не е подписал за клуба, а мадридчани тепърва ще градят името си на европейската сцена.

В наши дни "кралския клуб" се доближава все повече до друг трансфер, който може да промени историята. Ето и каква умопомрачителна клауза за откупуване слага Реал Мадрид на Килиан Мбапе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички