Обамеянг се развихри за Барселона при разгром над Валенсия в Ла Лига


Обамеянг се развихри за Барселона при разгром над Валенсия в Ла Лига
Снимка: Getty Images

5595 0

Испанският колос Барселона постигна звучна победа над Валенсия с 1:4 като гост в дербито от 25-ия кръг в Ла Лига. Каталунците показаха отлична успеваемост на "Местая" и успяха да реализират положенията си, които иначе не бяха чак толкова много в срещата.

Пиер-Емерик Обамеянг отбеляза първите си попадения с екипа на Барса, като се разписа на два пъти през първата част. Френки де Йонг добави още един гол през първото полувреме, за да осигури на Барса аванс от три гола на почивката.

В началото на втората част Карлос Солер успя да намали изоставането на своя отбор, но в 63' Педри отново се разписа за Барса със страхотен удар от дистанция. Така Барселона увеличи актива си на 42 пункта, заемайки четвърто място - на точка зад третия Бетис. Валенсия е 12-и с 30 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в седмата минута Барселона претендираше за дузпа, след като Роналд Араухо се свлече на тревата в наказателното поле на Валенсия, но главният арбитър не видя нарушение на правилата. В средата на първата част Барса откри - Пиер-Емерик Обамеянг бе изведен в пеналтерията и с мощен удар габонецът вкара първия си гол с екипа на Барса - 0:1!

Десетина минути по-късно Барселона удвои преднината си. Хитро подаване зад гърба на защитниците на Валенсия намери Усман Дембеле на ръба на аутлинията. Французинът успя с едно докосване да насочи топката успоредно на голлинията, за да намери Френки де Йонг, който засече и се разписа - 0:2!

В 38-ата минута Барселона стигна и до трето попадение. Каталунците проведоха отлична атака, на която Валенсия нямаше отговор. Гави нахлу в наказателното поле на "прилепите" и центрира остро към Обамеянг, който чакаше пред голлинията. Габонецът нямаше проблеми да засече и да вкара втория си гол в мача - 0:3!

Три минути по-късно Валенсия вкара топката в мрежата на Барселона. Халфът Карлос Солер успя да се разпише за "прилепите", но попадението бе преразгледано от ВАР и отменено. Резултатът остана непроменен на почивката - 0:3.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Осем минути след подновяването на играта Валенсия върна едно попадение. Брайън Хил Салватиера проби по левия фланг и предостави перфектно центриране за Карлос Солер, който успя да засече с глава и да прати топката в мрежата на Марк-Андре тер Щеген - 1:3!

В 63-ата минута Барселона възстанови преднината си от три гола. Педри получи подаване и опита мощен удар от дистанция, който не остави никакви шансове на вратаря на Валенсия Мамардашвили да се намеси - 1:4!

В следващите минути Валенсия имаше няколко добри шанса да изравни, като повечето се откриха пред Уго Дуро, но футболистът на домакините така и не успя да вкара топката в мрежата на Тер Щеген.

Стартови състави:

Валенсия: Мамардашвили, Фулкие, Диакаби, Алдерете, Гая, Мориба, Гиямон, Солер, Дуро, Гедеш, Хил

Барселона: Тер Щеген, Алба, Гарсия, Араухо, Дест, Де Йонг, Бускетс, Гави, Феран, Обамеянг, Дембеле

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Испанският гранд Барселона продължава възхода си под ръководството на клубната легенда Шави и изглежда все по-трудно каталунците да изтърват мястото си в топ 4 в Ла Лига - нещо, което изглеждаше до голяма степен непосилно допреди няколко месеца.

Сега обаче Барселона гостува на коварния Валенсия, който никога не е за подценяване. "Прилепите" обаче се намират в кошмарна серия от пет поредни мача в испанската Ла Лига, в които не стигат до победата (три загуби и две равенства). Срещу Барселона тимът се намира в серия от две поредни загуби, но преди тях имаше победа и равен срещу този опонент (за 2020-а година).

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА СБЛЪСЪКА ВАЛЕНСИЯ - БАРСЕЛОНА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички