Ново разкритие: Меси бил задължен от Барса да научи каталунски език


Ново разкритие: Меси бил задължен от Барса да научи каталунски език
Снимка: Getty Images/Guliver

1023 0

Вестник "Mundo Deportivo" продължава да разкрива подробности от последния договор на Барселона с Лионел Меси. Той е бил сключен през 2017 година и е 4-годишен. Досега изданието разкри, че договорената заплата на звездата по този договор е над 555 милиона евро и че клубът му дължи и бонус за лоялност.

Днес вестникът пише, че аржентинецът е имал и една нефутболна клауза в договора си. Според нея той трябва да се интегрира в каталунската култура и важна стъпка от това е да започне да говори каталунски език. От 2017 г. насам нападателят никога не е разговарял на този език публично и не става ясно дали е изпълнил тази точка от споразумението си.

2 години след подписването на контракта дори Меси призна, че не говори каталунски. "Никога не съм говорил на каталунски и не умея да го правя добре. Винаги съм използвал испански. Децата ми обаче говорят каталунски", обясни футболната звезда през 2019-а.

В договора на аржентинеца има и друг нефутболен пункт. Ако Каталуня бе обявила независимост, той е имал право да напусне клуба, без за това да е необходимо да се плаща откупната му клауза, която е на стойност 700 милиона евро. Суперзвездата играе в първия тим на Барселона от 2003 година насам. Междувременно, стана ясно, че Меси 3 пъти в последните 4 години е нарушил договора си. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички