Доказано: Меси е донесъл голяма печалба на Барса и след мастития си договор


Доказано: Меси е донесъл голяма печалба на Барса и след мастития си договор
Снимка: Getty Images/Guliver

1528 0

Приказките, че Лионел Меси носи значителни доходи на Барселона се оказаха верни. Капитанът на каталунците наистина се отплаща на клуба за огромната си заплата. Това показа изчисление на компанията "Diagonal Investments" и няколко финансисти. Според тях аржентинската звезда е донесъл на Барселона 619,265 000 евро от момента на подписването на последния си договор през 2017 година. Тук не е включен настоящият сезон.

За този период Меси е получил 383,655 000 евро от клуба. Така приходът на каталунците от голямата им звезда е 235,61 млн. евро, пише вестник "Спорт". Изследването потвърждава думите на кандидат-президента на клуба Жоан Лапорта, че нападателят генерира почти 1/3 от доходите на Барселона (30%).

"Лео е центърът на клубния бизнес. Как го прави? Бележи голове. Спонсорските договори при наличието на Меси в отбора имат една цена, без него - друга. Добавете тук доходите, които не могат да бъдат изчислени точно - продажби на билети, ВИП-ложи, продажба на фланелки", заяви изпълнителният директор на "Diagonal Investments" Марк Сириа. А как шефът на Ла Лига коментира нападките, че Меси е виновен за финансовата криза в клуба вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички