Новият бюджет на Реал Мадрид ще е с 14% по-малък от този през 2020-а


Новият бюджет на Реал Мадрид ще е с 14% по-малък от този през 2020-а
Снимка: Getty Images/Guliver

1154 0

Бюджетът на испанския колос Реал Мадрид за следващата година ще бъде 617 милиона евро. Това бе решено на събрание на клуба, на което делегатите подкрепиха всички предложения на клубния президент Флорентино Перес и неговия мениджърски екип.

Новият бюджет на клуба е с 14% по-малко от миналогодишния, което, разбира се, е свързано с пандемията от коронавирус. Бюджетът за сезон 2019/20 беше в размер на 822,1 млн. евро. В Испания пишат, че ако пандемията не беше факт и тенденцията на нарастване на доходите на клуба бе продължила, бюджетът щеше да достигне 900 милиона евро.

Както е известно, след навлизането на коронавируса в Европа Реал, както и всички футболни клубове, претърпяха загуби от различни пера, едно от най-важните сред които е липсата на фенове по трибуните. И играчите, и треньорите в на първите тимове по футбол и по баскетбол се съгласиха да намалят заплатите си с 10%. През настоящия сезон клубът планира ново намаляване на възнагражденията. А в кои играчи може да инвестира догодина Реал вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички