Реал Мадрид и 20-дневната революция при шампионите


Реал Мадрид и 20-дневната революция при шампионите
Снимка: Guliver/GettyImages

1557 0

На 1-и декември Реал Мадрид посети Киев за мач от Шампионска лига срещу Шахтьор и, докато всички очакваха рутинна победа за "белия балет" след поражението от този съперник на старта на груповата фаза, "миньорите" отново поставиха "кралете" на колене в най-слабия мач на тима в ерата на Зинедин Зидан. 

След този мач ситуацията на испанския шампион не беше никак добра. Отборът бе поставен пред угрозата да отпадне от Шампионска лига, а в същото време не се представяше добре и в Испания след поражения от Валенсия и Алавес и равенство срещу Виляреал. Мястото на Зинедин Зидан също не изглеждаше сигурно, като се заговори за пореден път за негова смяна. 

Датата е 20-и декември и късно вечерта "белия балет" се изравни на върха в класирането на Ла Лига с Атлетико (Мадрид), макар и с два мача повече. Също така Реал Мадрид успя да излезе от групите на ШЛ, и то на първа позиция след триумф над Борусия (Мьонхенгладбах). Хоризонтът пред Реал се промени драстично само за 20 дни, а позицията на Зидан изглежда бетонирана. "Кралете" влязоха в серия от 5 поредни победи, напомнящи края на сезон 2019/20, когато със солидна защита и достатъчно класа в атака Реал спечели титлата. 

4 от тези 5 победи бяха в Испания, и то в много тежка серия - Севиля, Атлетико, Атлетик Билбао и гостуване на Ейбар. Това позволи на спокойствието отново да се настани на "Бернабеу".

И най-голямата причина за стабилизирането на Реал е "старият гард" в арсенала на Зизу. Рамос, Модрич и Кроос са все още незаменими в Мадрид дори след 4-те триумфа в Шампионска лига и доминацията на тима в периода 2014-2018. Зидан напипа верния състав и има едва двама или трима играчи, които са способни да променят йерархията в тима в момента. И, засега, тази формула е истински победител. 

Автор: Marca.com

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички