Новата година върна стария Атлетико - силни "дюшекчии" влязоха в топ 4


Новата година върна стария Атлетико - силни "дюшекчии" влязоха в топ 4
Снимка: Getty Images

1549 0

Атлетико (Мадрид) показа старото си лице в началото на новата година и победи Райо Валекано с 2:0. През цялото време "дюшекчиите" държаха мача под контрол и можеха да победят и по-убедително. Впечатляващото е, че си върнаха силните игри срещу представител от топ 4 на Ла Лига.

За успеха допринесе Анхел Кореа, който вкара и двете попадения за столичния гранд. До тази вечер Атлетико беше в серия от 4 поредни мача без победа в шампионата. С успеха тимът на Диего Симеоне измести "пчеличките" от четвъртото място и се настани там. "Дюшекчиите" събраха 32 точки - с 14 по-малко от лидера Реал Мадрид. Rайо остава с 30.

В 23-ата минута Луис Суарес записа нетипичен за него пропуск от близко разстояние. Пет минути по-късно Атлетико откри резултата, след като скриха топката на съперника в собственото им наказателно поле. След комбинации на Караско и Де Пол топката стигна до Анхел Кореа, който бе безпощаден към Лука Зидан - 1:0. Това бе пети гол за аржентинеца през сезона в Ла Лига.

В 53' Кореа бе намерен непокрит в наказателното поле от Ренан Лоди и стреля ниско за 2:0. Четири минути по-късно Тома Лемар записа непростим пропуск и пропусна да подпечата победата на своя тим на "Уанда Метрополитано". В 72' Диего Симеоне отново смени Луис Суарес, въпреки че уругваецът не изигра лош мач. В игра той пусна Матеус Куня, а Суарес не остана очарован от това действие на своя треньор. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички