Нова схема и Валверде в топ форма: как ще изглежда Реал Мадрид през новия сезон?


Нова схема и Валверде в топ форма: как ще изглежда Реал Мадрид през новия сезон?
Снимка: Getty Images

2353 0

Реал Мадрид започна гръмко предсезонната си подготовка с обрат и победа с 3:2 над Милан в Лос Анджелис. "Белия балет" започна в стартовия състав с двете си нови попълнения - Джуд Белингам и Хоселу. Въпреки това ценните попадения бяха отбелязани от познати имена в състава на мадридчани - Феде Валверде и Винисиус.

Въпреки че мина само един мач, може да се направи кратка равносметка за това, което направи впечатление в играта на Реал. Не е тайна, че Карло Анчелоти ще пробва различни схеми за новия сезон и именно в контролите се очаква дали те имат бъдеще.

Феде Валверде изглежда така, сякаш е върнал топ формата си

Уругвайският полузащитник беше заедно с Тони Кроос най-добрият играч на Реал Мадрид преди Световното първенство през миналия сезон. Феде обаче не успя да постигне същите висоти както физически, така и по отношение на представянето след това.

Срещу Милан, Валверде беше единственият полеви играч, който игра през всичките 90 минути, и изглеждаше много стабилен ролята си, отбелязвайки гол, за да обърне мача. По-конкретно, вторият гол показа най-добрите черти на Валверде - добър натиск, наказавайки грешката и отлично голово докосване, което беше демонстрирано през миналия сезон.

Новата система може да проработи

Докато Реал Мадрид изглеждаше доста нестабилно през първото полувреме, "Лос Бланкос" едва ли ще използват Браим Диас и Хоселу Мато на върха твърде често този сезон. Джуд Белингам изглеждаше напълно готов за ролята на номер 10. Мадридчани отбелязаха два гола, докато беше на терена с Родриго и Винисиус. Когато всички се използва заедно, има категорична причина Карло Анчелоти да продължава да се опитва да изглади проблемите и да налага нова схема.

Ферлан Менди има още работа

Ферлан Менди постоянно е свързван с трансфер, като все още не е напълно ясно бъдещето му.  Французинът не се е появявал редовно в игра от ранните етапи на миналия сезон, така че не е изненадващо, че не е в най-добрата си форма. Това бе видно и в двубоя срещу "росонерите". Ако Карло Анчелоти реши да продължи напред с "диаманта" Белингам в полузащитата, тогава крайните защитници ще се очаква да осигурят повече пространство. Роля, която подхожда много повече на Фран Гарсия,

Дебютира една звезда, но не тази, за която всички говорят

Арда Гюлер беше голямата трансферна история на предсезона, като всички участници се възхищаваха на турския тийнейджър, но той пропусна мача заради леко мускулно разтежение.

Нико Пас все пак направи своя дебют, заменяйки Белингам в 64-ата минута и изглеждаше така, сякаш е намерил мястото си. 18-годишният Пас е един от най-обещаващите играчи на разположение на Раул Гонзалес този сезон в Кастилия.

Винисиус също може да се възползва отлично от тази формация

Дълго подаване на Лука Модрич намери Винисиус, който напредна бързо и отбележи третото попадение. Ако Карло Анчелоти продължи да поддържа тази форма на Винисиус, то ще му бъде дадена повече отговорност да ръководи атаката, но също така и повече свобода да преценява за себе си и позицията.

Контраатаката на Реал Мадрид не беше толкова светкавична, колкото често е миналия сезон, но ако Белингам, Родриго и Винисиус са заедно в предни позиции, това изглежда вероятно ще се промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички