Нов курс: Лионел Меси и бъдещето му в Барселона след новината за Суперлигата


Нов курс: Лионел Меси и бъдещето му в Барселона след новината за Суперлигата
Снимка: Getty Images

9729 0

Обявяването на Европейска Суперлига добави нови измерения около несигурността на Лионел Меси и бъдещето му в Барселона. Както е известно, аржентинецът е с изтичащ договор и от юни месец ще е свободен агент, ако не поднови. Сякаш това остана на заден план покрай целия шум около новия турнир.

Както е известно, Барселона е от 12-те клуба-основатели на турнира. Очаква се Меси и баща му да се срещнат с ръководителите на каталунците, за да обсъдят опциите сега, след като отборът се е присъединил към новата Суперлига.

"Блаугранас" ще получат сериозна финансова инжекция за участието си в турнира - 300 милиона евро само за участието. С тези пари Барселона може лесно да се погрижи за спортен проект, който да убеди Меси да остане в клуба.

Въпреки това, всичко може да се свежда до амбициите на Лео с националния отбор на Аржентина. От УЕФА вече обявиха, че играчите, които участват в Суперлигата, няма да играят на Световно и Европейско. В следващите 18 месеца за Меси предстои Копа Америка и Мондиал, които са страхотни възможности за трофей с националния тим.

Ако аржентинецът реши да напусне Барселона, списъкът с клубове, към които може да се присъедини и пак да играе за националния отбор, е ограничен сериозно. Там изпъкват имената на ПСЖ и Байерн Мюнхен, но от баварците не са изявявали желание да го привлекат, като така парижани остават реалната опция.

А за колко време е подписан договорът за Суперлигата от клубовете в нея?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички