Какво ще се случи с 13-те трофея на Реал Мадрид от Шампионска лига и ще се прехвърлят ли в Суперлигата?


Какво ще се случи с 13-те трофея на Реал Мадрид от Шампионска лига и ще се прехвърлят ли в Суперлигата?
Снимка: Getty Images/Guliver

6065 0

След като стана ясно, че новият гигантски турнир Европейска Суперлига е реалност, започнаха да изникват много въпроси. Един от тях бе свързан с това какво ще се случи с европейските трофеи на клубовете, които предпочетат новото състезание пред Шампионска лига и другите турнири на УЕФА и ФИФА.

Според журналиста Паул Тенорио, който е близък до Реал Мадрид, всички 13 трофея на "кралския клуб" от най-престижния европейски футболен турнир ще се запазят и пренесат в Суперлигата. Логично, това важи и за останалите клубове и техните постижения.

Така явно 12-те клуба виждат Суперлигата като натурален заместител на Шампионска лига. Точно както през 1992 година трофеите от Купа на европейските шампиони се запазиха за клубовете и пренесоха в Шампионска лига въпреки промяната.

Към момента 12-те клуба-основатели са Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Ювентус, Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер, Ливърпул, Манчестър Сити и Тотнъм. Никой от тях не е потвърдил официално информацията за зачитането на трофеите. От УЕФА пък може и да предприемат мерки, с които да анулират всички постижения на клубовете, които участват в Суперлигата.

А Суперлигата може да направи революционна промяна във футбола и да съкрати мачовете.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички