"Никога не е било нещо лично" - искреният разговор с Шави за напускането на Жорди Алба (ВИДЕО)


"Никога не е било нещо лично" - искреният разговор с Шави за напускането на Жорди Алба (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1842 0

Наставникът на Барселона Шави Ернандес говори за раздялата с Жорди Алба, който напусна Испания и отиде в САЩ, за да се присъедини към Интер Маями заедно с Лионел Меси и Серхио Бускетс. Един от най-искрените моменти от втория сезон на документалния филм "Нова ера", който отразява футболния сезон на Барселона под ръководството на Шави, е сцена в съблекалнята, в която е записано сбогуването на Жорди Алба.

"Много благодаря на всички и ако някога съм губил контрол, тогава съжалявам, знаете какъв съм. Но в крайна сметка се опитвам да помогна на всички и мисля, че това е, което нося със себе си", каза той.

"Никога не е било нещо лично", споделя Шави, който се възползва от възможността да изпрати съобщение до Алба: "Като съотборник, като треньор, като фен на Барселона, за мен ти беше най-добрият ляв бек, който някога е минавал тук. Желая ти всичко най-добро, знаеш, че това е твоят дом. Тръгваш си като велик, мисля, че го заслужаваш.

И ако някога си се чувствал разочарован“, продължи той, „особено от мен, не се чувствам добре от това, защото знаете, че никога не е било нещо лично. Знаеш, че много те уважавам и държа на теб. Обичам те много и знам, че имаш голямо сърце. Ти каза, че не искаш да бъдеш треньор, но мисля, че можеш да бъдеш добър. Трябва да вземаш решения и през много време те са трудни, преди всичко когато включват приятели. Това е най-трудното решение, което трябваше да взема".

Алба: Не искам да си тръгвам оттук и няма да си тръгна с лоши чувства

Алба благодари за честността на треньора: "Ти ми каза онзи ден и аз разбирам перфектно. Обясних причините си. Знам, че никога не си правил нещо с лоши намерения. Не искам да си тръгвам оттук и няма да си тръгна с лоши чувства. Нито с някой от вас (съотборниците), нито с мениджъра. С времето се справих по-добре с нещата, разбрах всичко по-добре и си тръгвам щастлив и без никакви обиди. Истината е, че съм много щастлив".

https://www.tiktok.com/@primevideosport/video/7276019843629993249?is_from_webapp=1&sender_device=pc

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички