Неочакваното стана официално: Реал Мадрид обяви голяма раздяла


Неочакваното стана официално: Реал Мадрид обяви голяма раздяла
Снимка: GettyImages

3863 0

Една от ключовите фигури в Реал Мадрид за успехите на тима през последните години напуска "Сантиаго Бернабеу". Клубът лично обяви раздялата, която малцина очакваха до последно, но в последните две седмици стана пределно ясно, че ще се случи. 

Марко Асенсио напуска клуба, 9 години след като беше привлечен от Майорка. Той стана част от първия отбор от сезон 2016/17 и беше с ключова роля в 17-те трофея, завоювани от тима, докато той беше в отбора. 

Реал Мадрид обяви раздялата с Марко Асенсио 

След като медиите разкриха, че Марко Асенсио окончателно е отказал последната оферта на Реал Мадрид, клубът взе решение да обяви раздялата преди последния кръг в Ла Лига, за да бъде изпратен играчът от феновете на Реал. 

"Реал Мадрид иска да изрази огромната си благодарност и любов към Марко Асенсио - играч, който защитаваше короната и фланелката цели 7 сезона. 

Той дойде в Реал едва на 20 години и успя да да влезе в историята на нашия клуб, като блестеше с екипа на нашия отбор в един от най-успешните периоди за клуба. 

Марко Асенсио спечели 17 титли в Реал Мадрид - 3 пъти Шампионска лига, 4 пъти Световната купа, 3 пъти Европейската суперкупа, 3 пъти Ла Лига, 1 път Копа дел Рей и 3 пъти Суперкупата на Испания. 

Реал Мадрид е и винаги ще бъде дом за Асенсио и клубът му желае всичко най-добро в следващата фаза на неговата кариера", се пише в съобщението на Реал Мадрид. 

Защо напускането на Асенсио е изненада? 

Причината за това е фактът, че Карло Анчелоти започна да разчита все повече на него като ротационен играч и испанският национал имаше по-голяма роля в тима спрямо предишни сезони. Особено силно беше представянето му в Ла Лига, където беше сред голмайсторите на отбора, въпреки по-ниските минути спрямо Бензема, Винисуис и Родриго. 

Очакванията до последно бяха, че той ще поднови договора си с Реал, за да остане в тима повече от 10 години. Жорже Мендеш обаче, който в момента е агент на играча, е намерил далеч по-добри финансови условия за него в ПСЖ и Астън Вила, където се очаква Асенсио да продължи кариерата си (Париж изглежда по-вероятната крайна дестинация). 

Другата голяма причина е предстоящото Евро 2024. Асенсио няма гарантирано място в титулярния състав на "кралете", а желанието му е да е сред основните футболисти на Испания за следващия голям, международен турнир. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички