Марко Асенсио взе дългоочакваното решение: Напуска Реал Мадрид и се присъединява към ПСЖ


Марко Асенсио взе дългоочакваното решение: Напуска Реал Мадрид и се присъединява към ПСЖ
Снимка: Getty Images

2112 0

Марко Асенсио е решил да се присъедини към Пари Сен Жермен, когато договорът му с Реал Мадрид изтече след края на настоящия сезон, информира "АС".

27-годишният футболист е стигнал до дългосрочно споразумение с ПСЖ и се очаква да печели 10 милиона евро годишно от заплата и бонуси с клуба от Лига 1.

Договорът на Асенсио все още не е подписан, но се очаква трансферът да бъде финализиран след последния мач на мадридчани от сезона в Ла Лига, който е на "Сантяго Бернабеу" срещу Атлетик Билбао в неделя (4 юни).

Асенсио беше в преговори с Реал от началото на годината за нов договор и имаше предложение на масата за удължаване на контракта му, преди да откаже каквото и да е подновяване.

Той е в испанската столица от седем години, откакто подписа с тима през 2014 година. Нападателят има 50 мача за отбора от Ла Лига този сезон, в които се е отчел с 12 гола и осем асистенции.

По време на престоя си в Мадрид Асенсио спечели 17 големи трофея: три пъти Шампионска лига, три титли от Ла Лига, четири Световни клубни първенства, три Суперкупи на Европа, три Суперкупи на Испания и една Купа на Краля.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Реал Мадрид "къса" с Винисиус заради формата му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички