Неочакван герой измъкна Реал от дъждовния ад срещу Алавес


Неочакван герой измъкна Реал от дъждовния ад срещу Алавес
Снимка: Guliver/GettyImages

2005 0

Реал Мадрид продължи страхотната си серия в испанската Ла Лига, но получи сериозна съпротива от страна на Алавес в първи мач от 14-ия кръг в шампионата. "Белия балет" стигна до много трудно изковано 2:1 над баските като гост в среща, която се изигра под 90-минутен проливен дъжд, който дори доведе до блокиране на радио системата, която ползват реферите помежду си. 

Първото полувреме премина през диктовката на Реал Мадрид, но липсваше познатият интензитет в играта на "кралете", което направи лесна задачата на Алавес да се отбранява. В същото време домакините имаха няколко отлични контраатаки, при които обаче липсваше добрият завършващ пас - 0:0 след 45 минути игра. 

Гостите от испанската столица натиснаха здраво в началото на второто полувреме и стигнаха до няколко положения пред вратата на Пачеко, а в 52' позната до болка на съперниците на Реал комбинация доведе до първия гол. Тони Кроос центрира пред малкия пеналт от пряк свободен удар, а Серхио Рамос в глава прати топката в долния десен ъгъл - 0:1. 

Домакините обаче реагираха като ужилени и заредиха атака след атака пред вратата на Ареола. Стигна се до няколко карамбола в наказателното поле на Реал. При един такъв в 63' Рамос изблъска в гърдите Хоселу и съдията отсъди дузпа, точно изпълнена от Лукас Перес. Това обаче не беше достатъчно и в 69' нетипичен герой "спаси" "белия балет". Лука Модрич успя да пробие по дясното крило и центрира към далечната греда, където Иско успя да стреля, но Пачеко спаси, а след това топката се удари в гредата. Пръв до топката се добра Дани Карвахал, който успя да засече в опразнената врата и да донесе победата на Реал Мадрид. 

До края на срещата гостите успяха да затворят постъпите към вратата си, благодарение на влизането на Федерико Валверде. Все пак в края имаше серия от 4 корнера за Алавес, при два от които Ареола се отчете с брилянтни спасявания. В добавеното време пък Валверде се озова сам срещу вратаря, но не успя да направи победата на своите по-категорична. 

След успеха Реал Мадрид излезе еднолично начело в класирането с 31 точки и ще остане там поне до неделя вечер, когато е дербито на кръга Атлетико (Мадрид) - Барселона. Каталунците са 2-и в класирането с 28 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички