Барселона отново ще съди Неймар, иска да се върне вече платена сума


Барселона отново ще съди Неймар, иска да се върне вече платена сума
Снимка: Getty Images/Gulliver

1416 0

Барселона възнамерява да заведе ново съдебно дело срещу Неймар. Каталунците ще предявят иск за 10 милиона евро към бразилеца, съобщава El Mundo. На "Камп Ноу" смятат, че са платили с 10 милиона евро повече от необходимото на Неймар по време на престоя му на „Камп Ноу“ и поради тази причина ще заведат дело срещу него.

Според информацията след данъчната проверка, обхващаща финансовия период от 2015 г., клубът е платил прекомерно на Неймар и сега се опитва да си върне парите. Данъчната агенция твърди, че бразилецът се е възползвал от „несправедливо обогатяване“, тъй като Барселона е платила по-голяма брутна сума, отколкото е била дължима.

В резултат на това каталунският гигант заведе дело въз основа на „свръхплащане“, но Данъчната агенция уведоми Барселона, че ако ситуацията не бъде решена, тогава надвнесените средства (10,2 млн. Евро) ще се разглеждат като дарение от клуба към Неймар.

В момента Неймар има най-големия дълг към испанската хазна и според информациите, публикувани през септември, бразилецът дължи общо над 34,6 милиона евро.

А междувременно Роналд Куман призна, че още в началото е казал на Лионел Меси, че не може да оправи проблемите му с клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички