Неймар ще е играч на ПСЖ до края на седмица, ако се изпълнят две условия


Неймар ще е играч на ПСЖ до края на седмица, ако се изпълнят две условия
Снимка: Guliver/GettyImages

3148 0

Ако не стане изненадващ обрат в следващите часове, Неймар ще бъде представен като нов футболист на ПСЖ в края на настоящата седмица. Това е основната информация на повечето медии, а един от първите източници, потвърдили преговорите между ПСЖ и бразилеца - Джонатан МакХарди от "Radio Monte Carlo", обяви, че има само две пречки за осъществяването на трансфера.

Първата от тях е притеснението, че ПСЖ няма да може да заобиколи правилата за финансов феърплей. Това обаче се очаква да не е проблем, тъй като ако получат заветното "да" от Неймар, катарските собственици на тима имат готова спонсорска сделка, която да балансира финансовите загуби на клуба.

Второто условие е по-сложно, тъй като Неймар иска да притежава 100% от имиджовите си права. Нито един футболен ас не притежава изцяло правата си, като дори Кристиано Роналдо не успя да се пребори с Флорентино Перес. Това беше и един от проблемите при последните преговори между португалеца и ръководството на Реал Мадрид, но в крайна сметка той запази 80% от имиджовите си права. Очаква се Неймар и ПСЖ да стигнат до подобен консенсус.

Барселона няма как да спре бразилеца да премине във френския гранд, тъй като парижани няма да дискутират трансфера на играча с клуба, а директно ще активират клаузата му за откупуване. Единственото, за което двата клуба ще преговарят, е начинът, по който ще бъдат платени парите по привличането на Неймар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички