Кои отбори трябва да се притесняват, ако Неймар отиде в ПСЖ?


Кои отбори трябва да се притесняват, ако Неймар отиде в ПСЖ?

3185 0

222 милиона евро е сумата, която ПСЖ вече е депозирал за трансфера на Неймар - толкова, колкото е откупуващата клауза, заложена в неговия договор. И, ако действително бразилецът се съгласи да премине на "Парк де Пренс", това не само ще е най-скъпият трансфер в историята, но ще даде шанс на Барселона да се развихри на трансферния пазар.

Каталунците имат много дупки за запълване, особено в халфовата линия и нападението, като двата отбора, които най-много трябва да се притесняват Ливърпул и Ювентус.

Ако Неймар бъде продаден, то първият трансфер, който каталунците се очаква да осъществят, е този на Коутиньо. Бразилският маг отдавна е следен от "блауграна", а спортно-техническият щаб смята, че той ще бъде идеалният заместник на вече остаряващия Андрес Иниеста.

Ювентус, който през това лято вече загуби един от лидерите си - Леонардо Бонучи, пък може да загуби Пауло Дибала. Аржентинецът никога не е криел симпатиите си към Барселона и дори е казвал, че мечтата му е да играе с Лионел Меси. През миналото лято имаше слухове, че той може да се озове на "Камп Ноу", но тогава той нямаше да е твърд титуляр. Сега обаче ситуацията е друга и, ако Неймар напусне клуба, който го постави сред най-добрите футболисти на планетата, то Дибала ще вземе неговото място.

Други цели на Барселона са Марко Верати (ПСЖ), Сесар Аспиликуета (Челси), Осман Дембеле (Борусия Дортмунд) и други.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички