"Не исках друг да решава бъдещето ми"! Лео Меси обясни защо отказа на Барселона


"Не исках друг да решава бъдещето ми"! Лео Меси обясни защо отказа на Барселона
Снимка: Getty Images

7267 0

Надеждите на всички фенове на Барселона, че отново ще видят най-голямата си легенда в лицето на Лео Меси отново на "Камп Ноу" поне към момента официално остават неоправдани.

Това потвърди самият аржентинец, който заяви, че е отхвърлил офертите и на каталунците, и на Ал-Хилал, за да се присъедини към Интер Маями от следващия сезон.

Пред "SPORT" Меси беше категоричен, че е избрал следващата си дестинация и тя не е "Камп Ноу". Той разкри подробно детайли относно кардиналната промяна в намеренията си.

Причината за обрата

"Исках да се върна в Барселона, но не пожелах да оставя бъдещето си в ръцете на други хора. Наистина исках да се върна. Бях много развълнуван, но от друга страна, предвид преживяното, когато напуснах, не исках да се озова в същата ситуация отново. 

Исках да взема решението самостоятелно, мислейки за себе си и семейството ми. Въпреки че Ла Лига прие всичко и всичко беше готово за моето завръщане, все още имаше много други неща, които трябваше да се свършат. Чух, че трябва да продават играчи или да им понижават заплатите и истината е, че не желаех да мина през това", добави легендарният голмайстор.

Вариантът "Камп Ноу" остава отворен

"Не знам кога и как, но се надявам, че един ден ще мога да помогна с нещо на Барселона, защото това е клуб, който обичам, както винаги съм казвал. Оценявам обичта, която получавах от хората по време на кариерата си и да, ще се радвам да съм там отново", сподели Меси.

Преговорите

"Всъщност, говорих много малко с Лапорта - веднъж или два пъти най-много. Комуникирах с Шави. Откакто той пристигна в клуба, това зачести много. Обсъждахме възможността да се върна. Бяхме много развълнувани. Говорихме дали наистина ме иска, дали е добре за отбора и него.

Цяла година следях Шави и исках Барса да печели трофеи, както феновете на клуба. Барселона изпрати оферта, но не беше официална. Един ден искам да се оттегля като Жорди, Буси, Иниеста или Шави", завърши Лео Меси.

Какво каза и самият Шави за бившия си съотборник дни преди неговото решение?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички