Настъпи времето за големи промени в Реал Мадрид


Настъпи времето за големи промени в Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

1519 0

Преди няколко седмици президентът на клуба Флорентино Перес призна, че Реал Мадрид се нуждае от големи промени през идното лято, а това решение със сигурност е взето доста преди Кралския клуб да отпадне от Челси на 1/2-финалите в Шампионска лига!

Преустройството в Реал ще започне веднага щом приключи сезонът в Ла Лига на 23 май, бeз значение дали отборът ще завоюва титлата в Испания или не. На първо място Флорентино Перес ще трябва се заеме със задачата да намери подходящ старши треньор, който да влее необходимата свежест в "белите" редици. Вече се появиха първите индикации, че това ще бъде клубната легенда Раул Гонсалес. На пазара все пак има и други варианти - Масимилиано Алегри и напускащият Бундестима след края на Европейското по футбол Йоахим Льов.

В същото време, Флорентино Перес е осъзнал, че многото контузии и натрупаната умора не позволиха на Реал Мадрид да покаже пълния си блясък през този сезон, но всъщост трябва да има по-сериозна и генерална причина за тези 58 контузии, които са получили футболистите на Кралския клуб в хода на сезон 2020/21. Преди време се появиха интересни видеа от тренировъчния процес на играчите във фитнеса, на които се виждаше, че Лука Модрич и компания изпълняват тежки упражнения със странна техника, което е предпоставка за сериозни контузии. Може би на "Бернабеу" ще трябва да вземат мерки не само по отношение на старши треньора, а и на целия медицински и кондинционен щаб. 

Други важни решения, които предстои да бъдат взети, са свързани с разпръснатите под наем из цяла Европа играчи, които през лятото ще се завърнат в Мадрид. Това са Гарет Бейл, Лука Йович, Брахим Диас, Дани Себайос, Мартин Йодегор, Таке Кубо и Рейнир. Също така, Флорентино Перес ще трябва да помисли и какво да прави със Серхио Рамос и Лукас Васкес например, които на този етап отказват да подновят договорите си с клуба. Еден Азар, Марсело и Иско пък изглежда, че вече нямат бъдеще в Реал Мадрид и ще трябва да им бъдат намерени нови отбори.

Разбира се, един нов Реал Мадрид не може да бъде изграден без привличането на силни и млади играчи. Смята се, че звездата на ПСЖ Килиан Мбапе отдавна мечтае да заиграе при "Лос бланкос", но на този етап не може да се каже дали Перес ще може да удовлетвори финансовите претенции на парижани. От друга страна, Ерлинг Холанд също не би бил евтина покупка, тъй като според някои източници Борусия Дортмунд няма да се раздели с норвежеца за по-малко от 150 милиона евро. 

Предстои интересно лято за Реал Мадрид, в което Флорентино Перес ще трябва да запретне сериозно ръкави и да положи основите на един обновен отбор, който, без съмнение, ще бъде гладен за успехи и световна слава!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички