В Испания скъсаха от критики две звезди на Реал Мадрид, които изобщо не трябвало да играят


В Испания скъсаха от критики две звезди на Реал Мадрид, които изобщо не трябвало да играят
Снимка: Getty Images/Guliver

2413 0

Спортните медии в Испания бяха с право изключително критични към Реал Мадрид заради плахото представяне на отбора в полуфинала от Шампионска лига с Челси. "Кралския клуб" загуби втория мач с 0:2 (общ резултат 1:3) и отпадна, като бе тотално надигран от английския отбор и почти нямаше голово положение.

"Зинедин Зидан заложи на схема 3-5-2 с Винисиус като десен халф-бек, Еден Азар за партньор на Карим Бензема и Серхио Рамос обратно в защитата. Азар не се отплати за доверието на Зидан, Рамос демонстрира, че далеч не е бил готов за подобен мач с такъв заряд, а Винисиус изпитваше трудности от самото начало на тази позиция" - посочва "Марка".

Изданието посочва, че Реал е победил Ливърпул без големите си звезди в отбраната - Серхио Рамос и Рафаел Варан, защото Едер Милитао и Начо Фернандес са били пределно мотивирани и са показали страхотна игра.

Отбелязва се още, че играчи като Федерико Валверде, Алваро Одриосола, Винисиус Жуниор, Марко Асенсио и дори Марсело са дали всичко, за да класират Реал до полуфиналите. "Въпреки това Зидан реши да пусне и Азар, и Рамос, като и двамата не бяха допринесли с нищо за класирането на Реал до тази фаза" - пишат още в Испания, ясно заемайки позицията, че Рамос и Азар не е трябвало да играят.

Засегнати са и непрестанните контузии на Еден Азар, които го държат на светлинни години от формата, която демонстрираше на "Стамфорд Бридж". Самият Рамос пък бе изиграл само един двубой от 9 януари насам. На всичкото отгоре присъствието му принуди Зидан да използва Винисиус като халф-бек и да изисква от Милитао да атакува отдясно. Като далеч по-добро решение се посочва схемата 4-3-3 с централни бранител Начо и Милитао и с крайни защитници Алваро Одриосола и Ферлан Менди.

В крайна сметка "Марка" не пропусна да похвали и две фигури от противниковия лагер - мениджърът Томас Тухел, който отново ще играе финал в Шампионска лига, само 5 месец, след като бе уволнен от ПСЖ, както и "вратарят-октопод" Едуар Менди, който направи две брилянтни и ключови спасявания срещу Карим Бензема.

А въпреки всичко - Зинедин Зидан сподели, че играчите му са били подготвени и че е горд от тях.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички