Нарушението, което можеше да прекрати кариерата на Меси през 2010 година (ВИДЕО)


Нарушението, което можеше да прекрати кариерата на Меси през 2010 година (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

8443 0

Доминацията на Лионел Меси и Кристиано Роналдо на върха в световния футбол до голяма степен се дължи и на факта, че двамата успяват да се предпазват от по-сериозно и по-чести контузии, защото не един и двама футболисти са съсипвали кариерата си по този начин.

Качествата на Меси и Роналдо обаче предизвикват много противникови играчи да играят по-твърдо срещу тях. Припомняме ви едно от най-тежките влизания срещу аржентинеца, което дори можеше да сложи край на кариерата му. Като по чудо обаче Меси не бе сериозно наранен.

Случаят е отпреди над 10 години (2010 година), когато Барселона играе срещу Атлетико (Мадрид), а в последните секунди от срещата, при резултат 2:1 за каталунците, защитникът на "дюшекчиите" Томаш Уйфалуши влиза по безумен начин в глезена на Меси.

Чехът заслужено и моментално получава директен червен картон и напуска терена. Меси остава временно да лежи на терена, но след това се изправя и се отървава от сериозни последици. Вижте кошмарното влизане на Уйфалуши във видеото по-долу.

В името на добра кауза: Бутонки на Меси бяха продадени за 125 000 паунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички