"Напълно незаслужено"! Когато звезди на Реал Мадрид "осъдиха" "Златната топка" на Лео Меси


"Напълно незаслужено"! Когато звезди на Реал Мадрид "осъдиха" "Златната топка" на Лео Меси
Снимка: GettyImages

2047 0

Суперзвездата на ПСЖ - Лео Меси, е един от фаворитите за спечелването на "Златната топка" тази година. Триумфът на Аржентина на Световното първенство в Катар, за който той имаше основен принос, му даде сериозна преднина за най-ценното индивидуално отличие.

Последната такава награда до момента за аса на парижани дойде през 2021-ва година. Тя обаче беше съпътствана от много критики, съдържащи се в това, че аржентинецът не е най-заслужилият приза.

Едни от критикуващите бяха две от легендите на Реал Мадрид Тони Кроос и Икер Касияс. Двамата вярват, че Меси не е трябвало да бъде поставен на първо място.

"Напълно незаслужено. Няма съмнение, че Меси, заедно с Роналдо, беше най-добрият играч последното десетилетие, но тази година трябваше други да са пред него", коментира германецът, а в подкрепа на думите му се присъединява и легендарният Касияс.

"Все по-трудно ми е да вярвам във футболните награди. Меси е един от най-добрите, но трябва да се забелязва кой е най-впечатляващият играч след сезона. Не е толкова трудно", казва той в своя публикация.

През сезон 2020/21 Меси записва 38 гола и 14 асистенции в 47 мача. На второ място зад него се нарежда Роберт Левандовски с 48 попадения и 9 голови подавания в 40 двубои, а трети остава Жоржиньо.

Междувременно Меси се закани за още отличия във витрината си. Ето какво каза той при завръщането си от Мондиала в Катар

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички