Нали беше свършен с футбола?


Нали беше свършен с футбола?
Снимка: Guliver/GettyImages

5273 0

Какво бихте казали за играч, който в последните 11 мача има 18 гола, току-що е отбелязал 50-ия си хеттрик в кариерата, донесъл е изненадващо за мнозина класиране на своя отбор за четвъртфиналите на Шампионска лига и е безспорният голмайстор №1 в първите 3 месеца на 2018 година? Сега мнението ви може да е различно, но до преди 3 месеца определението, което много от вас използваха, беше "свършен". Въпросният футболист е Кристиано Роналдо, а за пореден път португалската суперзвезда трябваше да напомня на цял свят, че един от двамата най-добри футболисти на планетата.

Откакто започна сезонът CR7 беше разсипан от критики за играта си за Реал Мадрид. Понякога това беше напълно резонно, но в повечето случаи претенциите на критиците бяха прекалени. Защото Роналдо може и да не бележеше, но причината не беше само в него. Иско, например, имаше няколко мача, в които дори не му подаваше топката. Но фокусът не е върху проблемите на Реал, а върху "свършения" за футбола Кристиано Роналдо.

Този сезон по-добри от него бяха Единсон Кавани, Хари Кейн, Мохамед Салах, Ромелу Лукаку, Еден Азар, Луис Суарес, Антоан Гризман, Серхио Агуеро и така нататък, и така нататък. Да, все футболисти от световна класа, които обаче дори не са се доближавали до постиженията и рекордите, които Роналдо изпотроши не само преди, но и през настоящия сезон. Стигна се до там, че някои дори си позволиха да бъдат категорични в мнението си, че той не заслужава "Златната топка". След абсолютния рецитал, който демонстрира в Шампионска лига и Ла Лига. Разумът надделя и той спечели наградата за 4-и път в последните 5 години.

Сезонът за №7 започна слабо и критиците му побързаха да го провъзгласят за "приключен с футбола". 33-годишен футболист, далеч от пика в кариерата си, който не просто не помага на своя отбор, но всъщност пречи. Твърде бързо обаче същите тези коментатори бяха забравили, че стартът на сезон 2016/17 беше също толкова слаб, ако не и повече. И всичко беше планирано - по-късен старт на подготовката и програма, насочена към това той да е във върхова форма за втората част от сезона. След обръщането на календара Кристиано беше друг човек, а 5-месечната му голова форма донесе двата най-ценни трофея за Реал Мадрид, превръщайки "кралете" в единствения отбор, защитил трофея си в Шампионска лига. Засега, година по-късно,  головата му статистика е още по-впечатляваща.

Сега историята се повтори. Критиките заглъхнаха и направиха място на комплиментите, които светът заслужено дава на Роналдо. Голмайстор №1 в историята на Шампионска лига вече има 37 гола и 6 асистенции в 35 двубоя и е единственият футболист с повече голове отколкото мачове през настоящия сезон. Само преди 4 месеца Кристиано имаше 5 гола в Ла Лига, a вече има 22 и се е засилил към лидера Лионел Меси. По всяка вероятност няма да успее да го настигне, но е факт, че в последните 3 месеца това е един футболистите в най-добра форма.

До доказване на противното Кристиано Роналдо остава най-добрият голмайстор в европейския футбол. Дори на 33-годишна възраст. Дори и "свършен" за футбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички