Най-великите голове-близнаци, които окончателно и завинаги свързаха Диего Марадона и Лионел Меси (ВИДЕО)


Най-великите голове-близнаци, които окончателно и завинаги свързаха Диего Марадона и Лионел Меси (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

2650 0

Аржентина е една от държавите, които редом с Бразилия, е раждала някои от най-добрите футболисти в историята. Милиони хора по света смятат двама от тях - Диего Марадона и Лионел Меси, за най-великите хора, които някога са упражнявали този спорт.

Приликите между двете 10-ки са много - от стила им на игра, през приноса им към развитието на футбола, та чак до головете, които са отбелязвали.

Две от техните попадения са абсолютни голове-близнаци, които за вечни времена свързаха фамилиите Марадона и Меси, а до ден-днешен продължават и споровете кой от тях е бил по-добър...

SportLive.bg Ви припомня тези две неповторими изпъления!

ГОЛЪТ НА МАРАДОНА

Става въпрос за прословутия 1/4-финал между Аржентина и Англия от Световното първенство по футбол през 1986 година - малко след като Дон Диего отбелязва т.нар. гол с "Божията ръка", той тръгва от малко зад центъра и с дрибъл преодолява защитниците на "трите лъва" преди да вкара топката в опразнената врата. 

ГОЛЪТ НА МЕСИ

На 18 април 2007 г. младият Лионел получава една топка на тъча и преминавайки половина отбор на Хетафе, успява да вкара топката във вратата, а първата реакция на испанските коментатори е да сравнят това попадение с гола на Марадона срещу Англия...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички