Мората не просто замества Гризман - справя се по-добре


Мората не просто замества Гризман - справя се по-добре
Снимка: Getty Images/Gulliver

2445 0

Това лято Атлетико (Мадрид) се раздели с голямата си звезда в продължение на години - френският нападател Антоан Гризман. Въпросът, който тогава най-силно вълнуваше всички, свързани с "дюшекчиите", бе дали ще се намери негов достоен заместник.

Първото име, което логично изниква в съзнанието, е новопривлечената (за 126 млн. евро) млада звезда Жоао Феликс, който, въпреки 19-те си години, се представя на страхотно ниво. В случая обаче сравненията са насочени с Алваро Мората, който е в отбора под наем от Челси. Испанецът има 8 гола с екипа на Атлетико за 2019-та - точно толкова има и Гризман (от януари до май).

Разликата обаче е, че Мората вкарва на всеки 188 минути, а французинът го правеше на всеки 218. Именно 27-годишният нападател е и голмайсторът за Атлети през този сезон и сякаш прави липсата на преминалия в Барселона футболист по-неосезаема.

Междувременно, появи се информация, според която Атлетико (Мадрид) е изпратил запитване за играч на Бреша (който е в дъното на класирането в Италия), който обаче е оценен на...300 милиона евро. Вижте повече подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички