Миралем Пянич разкри, че още преди две години е можел да заиграе в Барселона


Миралем Пянич разкри, че още преди две години е можел да заиграе в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1357 0

Миралем Пянич пристигна в Барселона за началото на сезон 2020/21, след като каталунците постигнаха договорка с Ювентус, която включваше размяната на босненеца с Артур, които пък заигра при "Старата госпожа". На "Ноу Камп" Пянич не получава често шансове за изява, но самият той заявява пред "Mundo Deportivo", че не смята да си тръгва от клуба:

„Не подписах с Барса, за да напусна след година. Подписах, за да направя история с клуба, който беше моята цел в продължение на много години.“ - казва Пянич и добавя, че винаги е следял мачовете на Барселона и дори е имало шанс да пристигне в клуба по-рано:

„Реших да стартирам кариерата си във Франция, но винаги съм следил изявите на Барса. Преди две години тогавашният спортен директор Ерик Абидал искаше да ме привлече. Говорихме по този въпрос, но клубът инвестира в Антоан Гризман и не останаха пари за мен. Трябваше да чакам, за да изпълня мечтата си да съм играч на Барса. Дойдох в тима заради опита, който имам като победител. Когато подписах, ми казаха, че мога да имам важна роля в развитието на младата генерация, идваща от академията.“ - коментира Пянич, който е мотивиран да се бори за титулярното си място:

„Когато не вземе участие в някой мач, на следващата сутрин се раздавам още повече на тренировка, така че треньорският щаб да види, че не се отказвам. Куман не говори много с играчите, така че трябва да продължавам да работя здраво и да съм готов, когато му се окажа нужен.“, разкри Миралем Пянич.

През този сезон той е взел участие в 28 мача на Барселона - 17 в Ла Лига, 3 за Купата и 8 в турнира Шампионска лига. А кой друг играч на Ювентус също е в полезрението на клуба, можете да разберете ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички