Заявка за бъдещето: Феликс с извънземни показатели


Заявка за бъдещето: Феликс с извънземни показатели
Снимка: Getty Images/Guliver

9237 0

Новото попълнение на Атлетико (Мадрид) - Жоао Феликс, бе привлечен за над 120 милиона евро от Бенфика. Въпреки впечатляващия сезон, който тийнейджърът изигра за португалския шампион (43 мача и 20 гола), някои фенове на "дюшекчиите" са скептично настроени към този трансфер. Най-големите им притеснения са свързани със заплатената цена, която би могла да засили лавина от очаквания към 19-годишния нападател, която в крайна сметка да го затрупа и той да не успее да разгърне потенциала си. 

Засега обаче тези притеснения се оказват неоснователни. Вярно е, че приятелските срещи нямат нищо общо с официалните мачове и че напрежението, зарядът и обстановката са коренно различни, но все пак, трябва да отбележим, че Феликс се представя великолепно в предсезонната подготовка на Атлети. Статистиката показва, че той е записал 250 минути до този момент, като на всеки 36 минути се отчита с гол или асистенция. 

Първото попадение на младата португалска звезда за новия му тим бе срещу Реал Мадрид, когато Атлетико (Мадрид) надделя със 7:3. Бъдещето пред Феликс изглежда орисано да бъде изпълнено с успехи - предпоставките за това са налице. Предстои да разберем дали Жоао някога ще стигне нивото на своя идол - Кристиано Роналдо. Междувременно, Роналдо заяви, че вече няма нужда от пари, а от ... (вижте повече в този материал на SportLive).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички