Още една звезда на Ла Лига се съгласи да плати милиони на данъчните власти в Испания


Още една звезда на Ла Лига се съгласи да плати милиони на данъчните власти в Испания
Снимка: Getty Images/Guliver

2161 0

Нападателят на Атлетико (Мадрид) Диего Коща се е съгласи да плати 1.7 милиона евро на данъчните власти в Испания, които го разследваха за укриване на данъци свързани с имиджовите му права, съобщава El Mundo Deportivo.

Според данъчните 30-годишният Коща е имал приходи от спонсорски договор с Адидас от 2014-та година, подписан малко преди да премине от Атлетико в Челси. Властите твърдят, че испанският национал не е платил данък на въпросните приходи, а днес Коща постигна договорка с тях и ще се признае за виновен по делото, което означава, че ще плати 1.1 милиона евро данъци, които е укрил. Футболистът също така ще бъде осъден на шест месеца затвор, които обаче няма да излежи, а вместо това ще плати глоба в размер на 600 хиляди евро. Сделката между двете страни ще бъде официализирана в мадридски съд на 4 октомври, твърди още изданието.

По този начин Коста се превръща в поредната футболна звезда, която е уличена в укриване на данъци в Испания, като по този път вече минаха Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Жерард Пике, Жозе Моуриньо и други. По-рано днес стана ясно, че Коща е с контузия и ще пропусне старта на новия сезон - ето и повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички