Месидепенденция: Как Барселона изхарчи 400 милиона и още зависи от Лионел Меси


Месидепенденция: Как Барселона изхарчи 400 милиона и още зависи от Лионел Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

10077 0

Феновете на Барсеслона миналата седмица разбраха какво ги очаква, когато за тях настъпи моментът, в който Лионел Меси се откаже от футбола. Тимът на Ернесто Валверде не можеше да разчита на контузения си капитан за откриващия мач от Примера Дивисион и загуби с 0:1.

Напълно нормално в Барселона се наливат не малко пари в опит да се намери този, който ще замести великия аржентинец. В тима бяха привлечени за огромни суми Филипе Коутиньо, Усман Дембеле, Антоан Гризман - трите им най-скъпи трансфера в историята, но те доказаха само едно - Лионел Меси за момента изглежда незаменим.

Дебютът на Гризман не беше от най-добрите, като дори Валверде сподели, че е недоволен от играта му. Що се отнася до другите две имена в списъка - те спокойно могат да бъдат определени като "издънки". Коутиньо дори до такава степен разочарова, че бе пратен под наем в Байерн Мюнхен, въпреки че бяха броени на Ливърпул 140 милиона евро. 

Сериозни съмнения има и около френския национал, който често се контузва, а и с недисциплинираността си ядосва всички в отбора. В опит да замести Меси Барса похарчи 140 милиона за Коутиньо, 105 милиона за Дембеле, а през това лято бяха дадени и 120 милиона на Атлетико Мадрид за Антоан Гризман. Като се добавят и 40-те милиона дадени на Бордо за Малком, то сумата за нови надминава 400 милиона евро.

При всяко едно от 671-ото си попадения в кариерата си, Меси вдига ръце към небето. На кого посвещава головете си може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички