Знаете ли на кого Лионел Меси посвещава всяко едно от 671-ото си попадения?


Знаете ли на кого Лионел Меси посвещава всяко едно от 671-ото си попадения?
Снимка: Getty Images/Guliver

11884 0

Капитанът на Барселона Лионел Меси посочва с две ръце към небето всеки път, след като се разпише в професионалната си кариера. Не е тайна, че доста често виждаме този жест от Ла Пулга, но за кого го прави той.

Истината е, че аржентинецът прави това в знак на уважение към своята баба Селиа. Тя напуска този свят, когато Меси е едва на 11 години, като има основна заслуга за това той да започне да тренира футбол като дете. 

"Аз и всички момчета от моето семейство тренирахме в клуба в съседния кварта. Брат ми, братовчеди - всички бяхме там, но в различни възрасти. Веднъж по-големите имаха тренировка, но им липсваше един човек, за да направят игра. Тогава баба ми настоя да ме пуснат, а треньорът не беше съгласен, тъй като бях доста по-малък от останалите.

В крайна сметка баба остана и настояваше в следващите минути, докато най-накрая не ми дадоха шанс. Тогава съм вкарал и два гола. Не помня историята, тъй като бях малък, но така я разказваше баба", спомня си Лионел Меси.

А как друга легенда на каталунците "обвини" Меси за това, че Филипе Коутиньо не е успял да покаже възможностите си на "Камп Ноу", може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички