Меси стана първият в историята футболист със "Спортен Оскар"


Меси стана първият в историята футболист със "Спортен Оскар"
Снимка: Getty Images/Guliver

2009 0

Звездата на Барселона Лионел Меси и пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън спечелиха световната награда за спорт "Laureus" за 2019 г. Капитанът на каталунците е първият представител на отборните спортове, получил тази награда и по този начин влиза в историята на наградите, които се считат за "Спортен Оскар“.

Призът се дава от "Laureus World Sports Awards" всяка година на спортисти за постижения през предишната година. Лионел Меси не участва в награждаването, но отправи видеопослание.

"Искам да се извиня, че не успях да дойда на церемонията по награждаването и да благодаря за това признание. Това е специална и много важна награда. За мен беше чест да бъда първият отборен играч, получил този приз. Обикновено той се дава на представители от индивидуалните спортове. Искам да благодаря на моите съотборници, семейството и феновете, които ме подкрепят. Дано един ден отново да се срещнем“, каза суперзвездата.

През миналата година аржентинецът спечели шестата си "Златна топка", а Хамилтън за шести път стана шампион във Формула 1. Според легендарен капитан на Барселона, Меси може да играе до сериозна за нападател възраст. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички