Заформя се нов скандал в Барселона: Фирма злепоставяла футболисти в защита на ръководството


Заформя се нов скандал в Барселона: Фирма злепоставяла футболисти в защита на ръководството
Снимка: Getty Images/Guliver

4126 0

Нов скандал и то доста голям и неприятен се заформя в Барселона. От ръководството на клуба са наели специална ПР компания, която да манипулира общественото мнение, пише Marca. Целта е да се чисти имиджа на президента Хосеп Мария Бартомеу и да се петни името на личности като Лионел Меси и неговата съпруга Антонела, Жерар Пике, Хосеп Гуардиола, Шави, Карлес Пуйолс и бившия президент Жоан Лапорта.

Според "Que t'hi jugues" фирмата I3 Venturesе разполагала с близо сто профила в Twitter и Facebook, чрез които са били атакувани въпросните личности. Началото на тези профили е поставено през 2017 г. и се уточнява, че те не са официални. Като такива са посочени Justicia y Dialogo en el Deporte (Справедливост и диалог в спорта) и Alter Sports.

Например, тези акаунти нападнаха Меси заради забавянето му при подновяването на договора му с Барселона, докато Пике попадна под пеицвл заради нарастващите си бизнес интереси, включително работата си с "Купа Дейвис". Целта е в крайна сметка имиджът на президента да е изцяло изчистен, особено в социалните мрежи, където се формира голяма част от мнението на феновете.

Бивш играч на Барселона пък  наскоро заяви, че за първи път вижда Меси с единия крак вън от клуба - вижте повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички