Меси разпиля Еспаньол с впечатляваща ефективност


Меси разпиля Еспаньол с впечатляваща ефективност
Снимка: Guliver/Getty Images

1825 0

Барселона се върна на 2-о място в Примера дивисион, след като „блаугранас” победиха градския си съперник с 5:1, въпреки че изоставаха с 0:1 още в 13’ след гол на Серхио Гарсия.

Геният Лео Меси обаче донесе победата на каталунците, след като разпечата вратата на Кико Касия на 3 пъти (45’, 50’, 81’). Точни бяха още резервата Педро (77’) и Жерар Пике (53’), а Луис Суарес отново не успя да покори съперниковата врата, но за сметка на това даде 5-ата си асистенция в Примера.

С хеттрика си Лионел Меси вече има 202 гола от деня, в който Кристиано Роналдо пристигна в Примера дивисион. Вчера португалецът записа своя гол №200 в едва 178 мача. Освен това Меси  има 9 гола за Барса в последните си 12 мача, като рязко вдигна своята успеваемост в последния месец.

Иначе Меси удари гредата за 7-и път днес, с което е убедителен лидер по този показател (Бензема е с 4). Меси е с 14 греди през целия сезон.

Мачът беше специален и за Серхио Бускетс, който записа своя мач №300 за Барселона, а победата на каталунците ги върна на 2-о място в класирането. Те са с 34 точки и изостават на 2 от Реал Мадрид.

Началото на мача беше ужасяващо за Барселона. Еспаньол осъществи няколко добри контраатаки и още в 13’ поведе. Серхио Гарсия беше изведен в половината на „блаугранас” и размина леко Жерар Пике, а след това забоде топката във вратата зад Клаудио Браво – 0:1.

Последва типичен за Барселона натиск, като Лионел Меси и Шави имаха шанс да изравнят, но бяха неточни в завършващата фаза. В 29’ пък Еспаньол можеше да удвои, като отново Гарсия остана непокрит в наказателното поле, но този път беше неточен.

В 36’ Суарес се отчете с поредния си пропуск за Барселона в Ла Лига, след като от няколко метра не успя да намери вратата. В следващите минути Браво и Касия се отчетоха с по една ключова намеса преди да настъпи 45’, в която Лео Меси пробва изстрел от 20 метра и с удар по тревата изравни резултата – 1:1.

Това подейства добре на Барселона, като играчите на Луис Енрике излязоха пределно мотивирани да стигнат до победата. Още в 50’ Суарес комбинира отлично с Меси, който мина технично покрай защитник и вкара за 2:1. 3 минути по-късно Пике се реваншира за грешката си при гола на Еспаньол, след като при центриране от корнер засече отлично с глава – 3:1.

Барселона свали темпото в следващите минути, а Педро смени Суарес, който се поизмори. Именно Педро даде импулс в играта на „блаугранас”, след като в 77’ получи зад защитата и с удар в долния ляв ъгъл прати топката за 4-и път във вратата.

До края на мача остана време за Лионел Меси да оформи своя хеттрик, след като беше точен в 81’.  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички