Кристиано счупи рекорд на легендата Ди Стефано


Кристиано счупи рекорд на легендата Ди Стефано

1463 0

След като вчера Кристиано Роналдо наниза хеттрик във вратата на Селта Виго за 3:0 в полза на Реал Мадрид, португалският ас вече е горд носител на нов рекорд.

За 23-и път в Примера дивисион бившият играч на Манчестър Юнайтед реализира 3 или повече гола в един двубой, с което счупи рекорда на легендата на Реал Алфредо Ди Стефано.

Аржентинецът имаше 22 вкарани хеттрика, но с представянето си през последните 5 години Роналдо настигна и задмина идола на мадридистите и сега е едноличен лидер в тази класация.

Освен това Роналдо вече има средно по 1.77 гола средно на двубой, с което е не само най-резултатният играч в Европа, но е и по-резултатен от 80 от 98-те отбора в топ 5 на първенствата на Стария континент.

Също така той вчера наниза своя гол №200 в Ла Лига, и то само в 178 двубоя, което го прави играча, който е имал нужда от най-малко време, за да достигне това постижение. Към тези 200 гола той има и 57 асистенции, въпреки че мнозина смятат, че той не подава. Истината обаче, особено напоследък, е друга. В мачовете от Ла Лига прави впечатление, че Роналдо бележи и като домакин, и като гост, като на "Бернабеу" има 115, а извън него - 85.

Иначе, любимият съперник на носителя на Златната топка за 2008 и 2014 е Севиля, срещу когото има 16 гола. Следва отборът на Атлетик, като CR7 има 14 гола срещу баските.

Кристиано Роналдо се очаква да е титуляр срещу Лудогорец, а двубоят между Реал и българския шампион е във вторник от 21:45 часа на стадион "Сантяго Бернабеу".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички