След хеттрик Роналдо чукна 200 гола в Испания и наплаши Лудогорец


След хеттрик Роналдо чукна 200 гола в Испания и наплаши Лудогорец
Снимка: Guliver/Getty Images

2408 0

Реал Мадрид загря по оптимален начин за последната си битка в Шампионска лига срещу Лудогорец, след като „белия балет” не се напрегна и спечели с 3:0 срещу Селта Виго на стадион „Сантяго Бернабеу”.

„Кралския клуб” стигна до победата след блестящо представяне и 3 гола на Кристиано Роналдо, който откри в 34’ с гол от спорна дузпа, отсъдена за нарушение именно срещу португалеца. В 65’ той удвои и донесе 3-те точки на 32-кратните шампиони, а в 82’ се разписа, записвайки поредния си хеттрик за Реал Мадрид

С трите гола на Кристиано  Реал Мадрид закова головия си актив в Примера дивисион на 51 гола, и то в едва 14 мача, което е най-сериозното постижение на тима през настоящия век. Освен това, в едва 13 мача Роналдо има 23 гола и вече е убедителен лидер в битката а трофея „Пичичи” и за „Златната обувка”.

Освен това с 3-ия си гол в мача той вече има 200 гола в Примера дивисион, след като премина в тима през 2009 година. Той има 200 гола в едва 178 мача. С хеттрика си той вече има 30 гола в последните 17 мача на „Сантяго Бернабеу” и е отбелязал 8 от последните 9 гола на Реал във вратата на Селта Виго. Това беше и общо 30-ия му гол за сезона.

Карло Анчелоти пък продължава успешната си серия от победи, която вече наброява 18. С това той изравни Барселона на Франк Рийкард, която държи рекорда за най-много поредни победи, поставен през сезон 2005/06. С победа над Лудогорец италианският спец и Реал Мадрид ще подобрят това постижение.

Не всичко обаче беше хубаво за Реал Мадрид, след като Хамес Родригес напусна принудително игра заради разтежение. По всяка вероятност контузията не е сериозна, но едва ли Анчелоти ще разчита на него в мача срещу Лудогорец.

Иначе победата оставя Реал с актив от 36 точки – 4 пред  Атлетико (Мадрид), който по-рано днес спечели срещу Елче, и Барселона, който е с мач по-малко. Сета остава на 8-о място.

От самото начало „кралския клуб” наложи своята воля и Бейл и Роналдо пробваха ранни удари. В 10’ дойде и първата сериозна възможност за Реал, след като удар на Роналдо с глава беше едва-едва избит от Алварес. Топката стигна до Рамос, който от няколко метра не успя да нанесе точен удар – ужасяващ пропуск за защитника, който изигра своя мач №300 за Реал Мадрид.

Последва нова опасност, организирана от Хамес, който проби отлично и пусна успореден на голлинията пас за Роналдо, но Джони успя с шпагат да избие пред погледа на Кристиано. Самият португалец можеше да отбележи феноменален гол в 19’, когато Ияраменди центрира отлично към него, а той от 12 метра стреля красиво със задна ножица, но топката премина на сантиметри от гредата за съжаление на феновете на „Сантяго Бернабеу”.

Последваха пропуски на Марсело и Бейл преди да настъпи решаващата в мача 35’. Джони събори Роналдо в наказателното поле, за което получи жълт картон – дузпа за Реал Мадрид и дискусионно решение на главния рефер. Традиционно португалската мегазвезда застана зад топката и с лекота реализира  - 1:0 и 21-и гол за Кристиано в Примера дивисион.

До края на полувремето Рeал се отчете само с една контраатака, при която комбинация между Роналдо и Бензема приключи с извеждащ пас за Хамес, но Алварес успя да се намеси – 1:0 до почивката.

След нея Селта почна много добре, като на два пъти Кром-Дели и Ореяна стреляха от удобни позиции, но неточно. Постепенно Кроос и компания влязоха във второто полувреме и започнаха да задържат умело топката в средата на терена.

Лошата новина за домакините дойде в 54’, когато Хамес Родригес получи контузия в бедрото и беше принудително заменен от Арбелоа. Карвахал се премести в средата на терена отдясно, докато Ияраменди мина вляво. Това обаче не попречи на Реал да стигне до ценен втори гол, подпечатвайки победата.

В 65’ Роналдо се възползва от объркване в защитата на галисийците след рикошет и със силен удар вкара втория си гол в срещата – 2:0 и играчите на „белия балет” заигра по-спокойно. До края Реал създаде куп положения, но гол падна чак в 82’. Отлична акция на Марсело отляво завърши с пас за Роналдо, който от воле засече за крайното 3:0.

5 минути преди края Анчелоти смени голямата си звезда, който обра овациите на „Сантяго Бернабеу”, който пък посреща Лудогорец във вторник вечерта. Всичко около този двубой може да следите на страниците на Sportline.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички