Меси е играчът с най-много голове като резерва през 21-ви век


Меси е играчът с най-много голове като резерва през 21-ви век
Снимка: Getty Images/Guliver

1332 0

Лидерът на Барселона Лионел Меси показа, че е жизненоважен за играта и резултатите на своя отбор. В мача срещу Бетис от 9-и кръг на Ла Лига той влезе като резерва и вкара 2 гола, спомагайки за успеха с 5:2 над андалусийци.

Статистиката показва, че за пети път в своята кариера 33-годишната звезда се разписва 2 пъти, след като е влязъл от скамейката. За последно той успя да направи това през май 2013 година. Според "Opta" аржентинецът е вкарал 26 гола, след като е влязъл като резерва. Това е най-добрият показател през 21-ви век.

Резултатът срещу Бетис обаче можеше да бъде и по-различен, ако Антоан Гризман не бе изпуснал дузпа в 33-ата минута. Оказа се, че това е четвъртата поредна дузпа, която французинът не успява да вкара. За последно той се разписа от 11-метров наказателен удар през януари 2019 година, когато още бе играч на Атлетико (Мадрид). А ето защо Меси остана резерва в този мач. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички