Барселона разгроми Бетис в мач със 7 гола, 2 дузпи и червен картон


Барселона разгроми Бетис в мач със 7 гола, 2 дузпи и червен картон
Снимка: Getty Images/Guliver

5245 0

Барселона победи с 5:2 като домакин Бетис в мач от 9-ия кръг в испанската Ла Лига. Лионел Меси, който започна като резерва, се отчете с две попадения в мач, в който тимът му получи две дузпи. Гостите играха и с човек по-малко от средата на втората част.

Така футболистите на Роналд Куман прекъснаха серията от 4 поредни двубоя в елита на Испания, в който не успяват да стигнат до победата. Отборът събра 11 точки от 7 мача.

Следва прекъсване за изиграване на двубоите на националните отбори, като следващата среща за Барселона е дерби срещу Атлетико (Мадрид), като каталунците гостуват на "дюшекчиите" на 21 ноември. Бетис остава с 12 точки от 9 мача, а следващият двубой за тима е гостуване на Атлетик Билбао на 23 ноември.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Барселона: Тер Стеген; Сержи Роберто, Пике, Лангле, Алба; Де Йонг, Бускетс; Педри, Гризман, Дембеле; Фати

Бетис: Браво, Емерсон, Манди, Бартра, Алекс Морено, Гуидо, Карвальо, Хоакин, Каналес, Тело, Санабрия

За първи път от над година: Меси е резерва за Барселона в Ла Лига

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

49' - 2:1! Лионел Меси се появи на терена през втората част и това веднага оказа влияние. Той гениално прескочи подаване на Алба към него, с което остави Гризман на празна врата и французинът този път нямаше как да изпусне.

10-ина минути след това се стигна до най-полемичната ситуация в мача. Главният съдия се поколеба, но в крайна сметка отсъди втора дузпа за Барселона след игра с ръка на Манди, който бе и изгонен. Този път зад топката застана Лионел Меси и с категоричен изстрел не остави шансове на Браво. 61' - 3:1!

73' - 3:2! Алекс Морено проби брилянтно отляво, имаше достатъчно време от аутлинията да се огледа, за да направи максимално прецизно подаване към Лорен, който не сбърка отблизо и разпечата вратата на каталунците.

82' - 4:2! Лионел Меси вкара своя втори гол в двубоя. Той получи подаване на границата на засадата, овладя топката, напредна в наказателното и отблизо разстреля Браво.

90' - 5:2! Педри вкара първия си гол за Барселона в испанската Ла Лига, като се присъедини към голмайсторите и направи успеха за своя тим още по-изразителен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 5-ата минута Антоан Гризман пропусна страхотно положение от наказателното поле, като стреля леко встрани от вратата. Само секунди по-късно Ансу Фати също бе близо до гола, но от по-трудна ситауция, като проби и влезе навътре, за да стреля към далечния ъгъл. Точността обаче му изневери.

В 8-ата минута първо Бускетс бе близо до това да си отбележи автогол, а секунди по-късно от последвалия ъглов удар Уилям Карвальо се извиси и нацели топката с глава, но Тер Щеген спаси със страхотен рефлекс.

22' - 1:0! Въпреки че не се представяше особено убедително до този момент, Барселона повежда в резултата. Дембеле проби добре, смени посоката и стреля мощно с левия крак, като топката мина през пръстите на Браво, но той нямаше какво повече да стори.

4 минути след това Гризман се отличи с поредния си пропуск за мача. Педри му осигури стрелкова позиция в наказателното поле след технично подаване с пета.

В 30-ата минути Ансу Фати бе фаулиран в наказателното поле на Бетис. Главният съдия моментално посочи бялата точка за дузпа. С изпълнението се нае Антоан Гризман, но той изпусна за пореден път в двубоя, този път - най-сериозно.

45+2' - 1:1! Бетис наказа многото пропуски на Барселона и изравни резултата в самия край на полувремето чрез Санабрия, който засече центриране в наказателното поле от непосредствена дистанция.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Началото за Роналд Куман в Барселона не е мечтано, като тимът се намира на незавидната 12-а позиция във временното класиране в Ла Лига с 8 точки от 6 двубоя. Каталунците са с мач по-малко, но и цели 8 точки зад кръвния враг Реал Мадрид.

"Кралския клуб" взе и първото Ел Класико, в което Куман участва като треньор, като това се случи преди две седмици. След него Барселона отново не спечели и така вече отборът се намира в серия от цели 4 мача в Ла Лига без победа.

Трябва да се отбележи, че голямата звезда на тима Лионел Меси също започна слабо кампанията, като има голове само от дузпи. В Ла Лига той е вкарал едва 1 попадение от 6 двубоя. Днешният съперник Бетис се представя добре до момента и е на 7-мото място с 12 точки от 8 двубоя. Тимът вече оказа голяма съпротива на Реал Мадрид през кампанията, като загуби с 2:3, въпреки че резултатът бе равен до последните минути.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички