Мбапе категоричен в решението си - напуска ПСЖ и отива в Реал Мадрид


Мбапе категоричен в решението си - напуска ПСЖ и отива в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive

3130 0

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе обяви публично, че е категоричен в решението си да напусне клуба, за да се присъедини към испанския колос Реал Мадрид. Мбапе стори това в ново пространно интервю, в което говори открито по различни теми.

В понеделник Мбапе говори и пред RMC Sport, като разкри, че е заявил на ръководството на ПСЖ, че иска да напусне още в края на юли. Въпреки това от клуба не го пуснаха под претекст, че им е обявил намерението си твърде късно и не е имало време за осъществяване на сделката.

В интервю за L'Equipe Килиан Мбапе е дори още по-директен, като заявява, че е твърдо решен да напусне ПСЖ в края на сезона, за да се присъедини към Реал Мадрид. Попитан дали след идването на Лионел Меси не се е замислил да остане в ПСЖ, Мбапе отговори: "Не, защото не взимам решенията си импулсивно. Решил съм какво да правя, като преди това дълго го обмислях."

Мбапе е категоричен, че би напуснал ПСЖ само заради Реал Мадрид. "Привързан съм към ПСЖ и това лято бих се махнал само заради Реал", сподели Килиан. И добави, че няма нещо, което да го накара да остане в ПСЖ: "Далеч сме от нещо такова, след като вече през лятото ясно казах, че желая да си тръгна. Няма да се държа като някакъв хипократ и да казвам “Ох, не знам”.

През лятото бях ясен: бях амбициран да напусна клуба при най-добрите условия за ПСЖ - т.е. с парите от продажбата ми да могат да намерят мой заместник. Но вече изхабих много енергия да говоря за това. Вече не ми е приоритет да говоря за бъдещето си", коментира Мбапе.

Попитан повторно дали е категоричен, че напуска ПСЖ, Мбапе отвърна: "Отдавна съм във футбола, за да съм наясно, че това, което вчера е било валидно, няма със сигурност да е такова днес или утре. Ако някой ми беше казал, че Меси ще дойде в ПСЖ, нямаше да му повярвам."

Наскоро мениджърът на Реал Мадрид Карло Анчелоти направи любопитен коментар за Килиан Мбапе (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички