Мбапе проговори: Казах на ПСЖ, че искам да напусна още през юли


Мбапе проговори: Казах на ПСЖ, че искам да напусна още през юли
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

2320 0

Звездният нападател на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе за пръв път проговори открито за желанието си да напусне клуба през миналото лято. Френският голмайстор беше изключително близо до трансфер в испанския колос Реал Мадрид, но неговото желание не беше удовлетворено, тъй като от парижкия клуб блокираха потенциална сделка с Кралския клуб.

В интервю за RMC Sport Килиан Мбапе призна, че е обявил пред ръководството на ПСЖ, че иска да напусне клуба - информация, която до момента не е била официално потвърждавана от Мбапе. Нещо повече: Мбапе разкри, че е съобщил на ръководството за желанието си да напусне клуба още в края на месец юли.

Тази информация се разминава с изказвания на спортния директор Леонардо, който твърдеше, че Мбапе е поискал трансфер твърде късно и няма как да бъде продаден в последната седмица на летния трансферен прозорец (края на август). От ПСЖ обясняваха, че сделка в подобни мащаби не може да се случи за няколко дни. Мбапе обаче е категоричен, че е заявил желанието си още през юли.

"Поисках да напусна, защото от момента, в който не желаех да подновя договора си, сметнах, че за клуба ще е най-добре да получи трансферна сума за мен, за да може да ме замени с друг качествен футболист. Това е клуб, който ми е дал много, винаги съм бил щастлив през всичките четири години тук, и продължава да е така", сподели Мбапе.

"Обявих желанието си за трансфер достатъчно рано, за да може клубът да има време за реакция. Исках всички страни да бъдат доволни, да сключим добра сделка. Говореше се, че съм отказал шест или седем предложения на ПСЖ и не съм искал да говоря с Леонардо - това въобще не е вярно. Не останах възхитен от коментарите, че съм поискал трансфер в последната седмица на август. Казах, че искам да напусна още в края на юли", категоричен е Мбапе.

А защо всъщност ПСЖ отказа да продаде Мбапе на Реал Мадрид, четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички