Лопетеги възражда Марсело, готви му специален план


Лопетеги възражда Марсело, готви му специален план
Снимка: Getty Images/Guliver

3186 0

По-голямата част от състава на Хулен Лопетеги напускат Мадрид за две седмици, за да се включат в мачовете за националните си отбори. Един играч обаче изненадващо получи почивка от своя национален селекционер и това е крайният бранител на "белия балет" Марсело.

Треньорът на Реал бързо намери задачи за левия защитник по време на неговата "почивка" от националния отбор, като Лопетеги има точен план как да изостри формата на играча си през този период. Марсело не започна по най-добрия начин новия сезон, като допусна някои грешки още в първия мач за Суперкупата на Европа серщу Атлетико Мадрид, завършил със загуба за "кралския" клуб.

Марсело също така бе сменен през второто полувреме в мача срещу Хирона от испанското първенство, като бразилецът остана изненадан от решението на Лопетеги в онзи мач. Дългият и натоварен сезон, който изигра Марсело, със сигурност оказа негативно влияние върху играта му.

По време на Световното първенство по футбол 2018 в Русия Марсело претърпя и контузия, която допълнително снижи формата му. Тези фактори поставиха бразилеца в неоптимална форма на старта на новия сезон.

Въпреки колебливия старт на Марсело, Лопетеги защити играча си пред медиите: "Останах изключително доволен от отличната тренировъчна седмица, която проведе Марсело след смяната си в мача срещу Хирона."

Лопетеги смята да използва пълноценно двете седмици "бонус", които получи Марсело, за да завърне формата на бразилеца на познатото високо ниво. На 15 септември "белия балет" гостува на Атлетик Билбао, а до тогава испанският специалист смята да подложи Марсело на сериозна функционална работа в тренировъчната база на отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички