Маниакалните усилия на тежко контузения Асенсио, за да се възстанови по-бързо


Маниакалните усилия на тежко контузения Асенсио, за да се възстанови по-бързо
Снимка: Guliver/GettyImages

2622 0

Контузията на Марко Асенсио по време на подготовката на Реал Мадрид беше истински удар за целия тим. Зинедин Зидан възлагаше големи надежди на младия испанец, който бе наложен в първия тим именно от французина. Самият играч беше готов за по-голяма роля в отбора, но скъсаните връзки в коляното осуетиха плановете на треньорския щаб. Въпреки това Асенсио се е превърнал в собствена версия на Кристиано Роналдо и маниакално преследва своето по-скорошно завръщане на футболния терен.

Испанецът тренира по специално изготвена програма, включваща плуване в басейн, фитнес и физиотерапия. Целта му е да бъде във форма за Европейското първенство през лятото, а това минава през завръщане на терена по някое време през пролетта на 2020 година. Той обаче няма да избързва излишно, за да се избегне риска от усложнения.

Марко Асенсио претърпя операция на лявото си коляно на 7 август в мадридска клиника от д-р Мануел Лейес. След интервенцията лекарят и неговият пациент са постигнали договорка: поставяне на целите за възстановяване седмица след седмица. Именно това се превърна в мото за младия испански играч, който иска да е сигурен, че ще се завърне в игра напълно възстановен.

Най-важното нещо за доброто възстановяване е ежедневната работа. И Асенсио прави именно това, като изпълнява 8-часови тренировъчни сесии, пише вестник "AS". Всеки ден той работи усърдно на Валдебебас, а вечер почива у дома. В момента играчът се намира между втория и третия месец от своето възстановяване, а това е един от най-трудните етапи от процеса заради ежедневната монотонност. Скоро обаче започват и от тук нататък започват по-тежките натоварвания. След третия месец бившият играч на Майорка ще започне бегови упражнения и неговият напредък ще бъде по-лесно забележим.

Без да има конкретна дата за завръщане Асенсио има ясна идея: да попадне в състава на Испания за Евро 2020. Той се стреми да се завърне в игра преди края на сезона, без значение дали ще бъде един, два или три месеца преди сезона да завърши. Най-важното е да е на 100% готов за игра, като се надява, че ще завърши сезона като титуляр за Реал Мадрид. Това би му дало възможност да се бори за място в националния отбор на Испания за предстоящото Европейско първенство. Мечта, която може да постигне само ако работи здраво седмица след седмица - точно така, както го прави.

След контузията на Марко Асенсио беше стопирана продажбата на Гарет Бейл. Уелсецът започна сезона с променлив успех, но поредните действия на звездата изглежда ще му "осигурят" трансфер още през зимата (вижте подробности и ВИДЕО в тази статия).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички